Nascholing
Studiedagen en workshops
Nascholing
Studiedagen en workshops
Naast onze cursussen verzorgen wij ook studiedagen en workshops over verschillende onderwerpen. Hieronder vind je een overzicht van onderwerpen die tijdens een studiedag of workshop aan bod kunnen komen. Heb je interesse in een onderwerp dat niet in het onderstaande overzicht terugkomt? Wij bieden ook workshops op maat aan.
Everyday English
Zonder dat het al te veel van je lestijd opslokt zijn er tal van momenten gedurende dag waarop je met everyday English bezig kunt zijn. In deze workshop geven we je tips & tricks voor hoe je dat kunt doen.
CLIL in de klas: werken aan Engels in andere vakken
In groep 7 en 8 is er na 2 jaar tijd voor CLIL naast de Engelse les. Wat is CLIL precies? Hoe ziet een goede CLIL les eruit? Hoe moet ik een CLIL les geven? In deze workshop gaan we in op het ‘waarom’, het ‘hoe’ en het ‘wat’ van CLIL.
Leren door beweging (TPR)
Via Total Physical Response (TPR) leren de kinderen de taal letterlijk ‘al doende’ in de doeltaal. Door woorden, commando’s, liedjes en verhalen met beweging te ondersteunen onthouden de leerlingen de taal beter. In deze workshop krijg je praktische tips en gaan we aan de slag met activiteiten die je meteen in de klas kunt gebruiken.
Internationalisering en wereldburgerschap op jouw school
In deze workshop gaan we in op het why, what en how? Waarom vind je wereldburgerschap op de basisschool belangrijk? Hoe kijken jullie binnen de school naar de wereld? Welke kennis, houding en vaardigheden wil je de leerlingen meegeven? Wat heb je nodig om dit te laten gebeuren? Welk onderwijsaanbod past daarbij? Deze workshop kan ook als studiedag worden aangeboden.
Games to play: a taste of fun!
Het spelen van spelletjes tijdens de Engelse zorgt niet alleen voor veel plezier, maar leert de kinderen ook spelenderwijs de taal. Welke spelletjes kun je inzetten om de leerlingen de vier vaardigheden aan te leren? Let’s get started!
Extending your course book
In deze workshop geven we tal van ideeën hoe je de Engelse lessen verder kunt uitbreiden en verdiepen, aansluitend bij de thema’s van de methode.
Aan de slag met vroeg Engels
In deze workshop vertellen wij over het ‘waarom’, het ‘hoe’ en het ‘wat’ van vvto Engels. Deze workshop is uitermate geschikt voor schoolteams die aan het begin van het implementatietraject staan of voor schoolteams die graag meer willen weten over de EarlyBird-methodologie en wat vvto Engels inhoudt.
‘Getting them to speak’ door middel van coöperatieve werkvormen
Coöperatieve werkvormen zijn uitermate geschikt om alle leerlingen aan het ‘praten te krijgen’. In deze workshop leer je verschillende coöperatieve structuren die direct toepasbaar zijn in je (Engelse) lessen.
Ouderavond
In deze workshop voor ouders/verzorgers geven wij informatie over vvto Engels en ervaren ouders/verzorgers hoe hun kinderen Engelse les krijgen.
Differentiation in the classroom
Geen kind is hetzelfde. Om tegemoet te komen aan de verschillen tussen kinderen is differentiëren het sleutelwoord. In deze workshop leer je welke mogelijkheden er zijn om te differentiëren tijdens de Engelse lessen.
Picture books and storytelling
Voorlezen en verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van de Engelse les. Welke (prenten)boeken zijn geschikt? Waar moet je op letten als je een verhaal voorleest (of vertelt) in een andere taal?
Songs and chants
Kinderen op de basisschool zijn over het algemeen dol op muziek. Om een (vreemde) taal goed te leren zijn songs and chants onmisbaar. Door naar liedjes te luisteren leren kinderen heel goed klanken onderscheiden. Dit helpt ze weer bij het leren uitspreken van de woorden. In deze workshop leer je hoe je het beste liedjes aan kunt leren, ga je zelf zingend aan de slag en creëer je een chant die de volgende dag in de klas te gebruiken is.